Activități de prevenire a situațiilor de urgență desfășurate în Vrancea

Marți, 13 Iunie 2023Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Activitati de prevenire a situatiilor de urgenta desfasurate in Vrancea | imaginea 1 La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Anghel Saligny” al județului Vrancea, în luna mai a acestui an, au fost înregistrate 𝟑𝟎𝟖 cereri pentru emiterea avizelor, autorizaţiilor, acordurilor și pentru asistenţă tehnică de specialitate. Pe linia securității la incendiu au fost emise 𝟏𝟏 avize și 𝟏 autorizație.

În perioada precizată, au fost efectuate 𝟏𝟔𝟓 controale pe linia apărării împotriva incendiilor, din care: 𝟖𝟖 la operatori economici, 𝟑𝟑 la instituții publice, 𝟕 la localități și 𝟏𝟓 la obiective de investiții.

Pe timpul desfășurării controalelor de prevenire au fost constatate 𝟔𝟔𝟗 nereguli pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Din acestea, 𝟕𝟔 au fost soluționate operativ pe timpul controalelor. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 𝟓𝟗𝟑 sancțiuni contravenționale, din care 𝟓𝟑𝟐 avertismente și 𝟔𝟏 amenzi, în cuantum de 𝟏𝟔𝟗.𝟓𝟎𝟎 lei.

Tot în luna mai, au fost desfășurate 𝟏𝟐𝟔 activități de informare preventivă, în cadrul cărora au fost instruite 𝟖𝟏𝟔 persoane, fiind totodată executate 𝟏𝟑𝟕 exerciții de alarmare, evacuare și intervenție în diferite situații de urgență, în care au fost implicați 𝟐.𝟓𝟎𝟔 participanți.

Activitățile de pregătire a populației și de prevenire a situaţiilor de urgenţă desfășurate de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Anghel Saligny” al județului Vrancea sunt cu caracter permanent și au rolul de a crește reziliența comunităților și gradul de siguranță a cetățenilor.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.