Ziua Informării Preventive, la subunitățile ISU Giurgiu

Vineri, 16 Iunie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Ziua Informarii Preventive  la subunitatile ISU Giurgiu | imaginea 1 Pompierii giurgiuveni au văzut, marți, 13 iunie a.c., la sediile lor, copii fericiți, cu zâmbetul pe buze. S-au întâlnit cu pompierii, au probat căștile de protecție, au văzut autospecialele folosite la intervenții și au învățat o mulțime de lucruri noi. Cu siguranță mulți dintre micuții vizitatori își imaginează deja ziua când vor deveni, la rândul lor, pompieri.

Barca scafandrilor a fost unul dintre punctele de atracție pentru elevii clasei pregătitoare A de la Școala Gimnazială “Marin Voiculescu”. La fel de solicitată a fost și autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime.

Copiii au îmbrăcat haina de pompier şi au urcat în autospecialele de intervenţie, iar apoi au învățat cum să țină furtunul pentru a stinge focul într-un timp foarte scurt.

Specialiștii din cadrul Inspectiei de Prevenire și Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților le-au prezentat tuturor celor prezenți sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situație de urgență, fie că este vorba despre incendiu sau cutremur.

Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Informării Preventive și au urmărit dezvoltarea unui comportament preventiv în rândul cetățenilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.