O zi alături de salvatori

Joi, 13 Iulie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

O zi alaturi de salvatori | imaginea 1 Peste 40 de copii înscriși la Școala de vară „JURJAC” 2023 au fost, miercurri dimineață, 12 iulie a.c., în vizită la Detașamentul de Pompieri Dorohoi. Ei și-au dorit să petreacă o zi alături de salvatori deoarece au auzit de intervențiile la care au participat și de oamenii pe care i-au ajutat de-a lungul timpului.

“Ne putem juca cu brichetele, chibriturile sau cu jarul din sobă?”, “Pornim singuri aragazul pentru a ne pregăti masa?”, “Se întâmplă ceva dacă umblăm la prize?” sunt întrebări la care copiii au primit răspuns.

Ei au aflat că jocul cu focul poate provoca incendii, folosirea aragazului la o vârstă fragedă este interzisă pentru a preveni accidentele sau chiar exploziile de gaze, iar în cazul prizelor există pericol de electrocutare.

Copiii au avut ocazia să vadă autospecialele de stingere a incendiilor, de descarcerare, autospeciala SMURD și cea de lucru la înălțime, să urce în acestea și să probeze echipamentele de protecție folosite de pompieri în misiunile operative.

Astfel de activități vor fi organizate și în perioada următoare, în baza solicitării primite de la Centrul de zi pentru copii „JURJAC” din cadrul Direcției de Asistență Socială Dorohoi, care organizează, în perioada 03 iulie – 25 august a.c., școala de vară.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.