Pompierii, prietenii copiilor participanți la proiectul ,,Școala de vară”

Vineri, 28 Iulie 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Pompierii  prietenii copiilor participanti la proiectul   Scoala de vara | imaginea 1 Cadrele ISU Mehedinți au fost prezente luni, 24 iulie a.c., în mijlocul copiilor participanți la proiectul ,,Școala de vară”, organizat de Muzeul Regiunii Porțile de Fier.

Peste 50 de copii au avut ocazia să participe la o prezentare a tehnicii de intervenție și a accesoriilor din dotarea ISU Mehedinți, dar și la o sesiune informativă în domeniul situațiilor de urgență. Pe parcursul acestei activități, pompierii le-au povestit copiilor despre provocările pe care le întâmpină în timpul misiunilor, dar și despre cum decurge o zi din viața unui salvator.

Preșcolarii au fost încântați de oportunitatea de a explora autospeciala de stingere, ambulanța SMURD și echipamentele folosite în intervenții. Aceștia au purtat căști de protecție și au manevrat pistolul de refulare a apei, ceea ce a adus bucurie și entuziasm pe chipul lor.

La acțiune au participat și pompieri din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților care le-au prezentat copiilor reguli și măsuri de urmat în situația producerii unor incendii sau cutremure, fiindu-le distribuite materiale informative alese special pentru ei.

Cei mici au fost entuziasmați și bucuroși de această experiență inedită și au promis că vor ține cont de sfaturile pompierilor pentru a evita pericolele la care se pot expune din neatenţie sau din joacă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.