Pompierii mehedințeni alături de elevii Școlii de Vară

Marți, 11 Iulie 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Pompierii mehedinteni alaturi de elevii Scolii de Vara | imaginea 1 Pompierii mehedințeni au răspuns prezent invitației de a susține două lecții deschise în cadrul proiectului “Școala de Vară”.

Miercuri, 05 iulie a.c., aceștia au fost alături de un grup de 30 de copii, înscriși în cadrul Centrului Educațional “GoldenLand”, iar joi, 6 iulie a.c., au ajuns în mijlocul a 50 de copii participanți la activitățile organizate de Biblioteca Județeană “I. G. Bibicescu” în cadrul programului “Bibliovacanța – 2023”.

Au fost două zile pline de entuziasm și interactivitate, în care copiii s-au bucurat de autospecialele de pompieri și au primit informații prețioase despre regulile și măsurile de siguranță ce trebuie respectate.

“Școlarii” au aflat despre situațiile în care se poate apela numărul unic de urgență 112, dar și despre importanța respectării regulilor ce trebuie urmate de cel care efectuează apelul.

Pentru că în lupta pentru viață fiecare secundă contează, au exersat modul în care le pot veni în ajutor persoanelor căzute în stradă, evaluându-le corect starea de sănătate și acționând până la sosirea echipajelor specializate.

Aceștia au înțeles și importanța respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor în locuințe, conștientizând faptul că aparatele electrice și electrocasnice lăsate sub tensiune nesupravegheate le pot pune în pericol siguranța, atunci când părinții decid să îi lase singuri acasă. Micuții nu trebuie încuiați în interior, fără a le lăsa posibilitatea să se evacueze în caz de nevoie.

Prin participarea la activitățile organizate, pompierii mehedințeni au urmărit să creeze o cultură preventivă în rândul copiilor, ajutându-i să conștientizeze pericolele la care se pot expune atunci când nu respectă regulile de siguranță, dar și să înțeleagă specificul activităților desfășurate de salvatori.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.