Vacanță în siguranță în Tabăra Oglinzi

Vineri, 07 Iulie 2023Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Vacanta in siguranta in Tabara Oglinzi | imaginea 1 Vacanța de vară este în plină desfășurare, iar pompierii nemțeni continuă activitățile în cadrul proiectului “Vacanță în siguranță”.

Marți, 4 iulie a.c., pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț au fost în Tabăra Oglinzi, unde s-au întâlnit cu copii și tineri din cadrul proiectului ARC (eveniment organizat de MAE - Departamentul Romanilor de Pretutindeni).

Copiii românilor de pretutindeni au avut ocazia să interacționeze cu salvatorii și să învețe cum să se comporte în cazul producerii unor situații de urgență. Această activitate a fost una educativă, dar și distractivă în același timp.

Astfel, copiii au aflat informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență, reguli simple și practice pentru a rămâne în siguranță, cum ar fi identificarea căilor de evacuare în caz de incendiu, folosirea stingătorului sau apelarea numărului de urgență, 112.

Bineînțeles, partea distractivă a fost atunci când au avut ocazia “să testeze” accesoriile autospecialei de pompieri. Astfel de activități vor fi desfășurate pe toată perioada vacanței de vară în Tabăra Oglinzi, dar și în alte locații unde vor fi organizate tabere. Pompierii nemțeni își doresc ca toți copiii să petreacă o vacanța în siguranță!

Vacanta in siguranta in Tabara Oglinzi | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.