În vizită la Detașamentul de Pompieri Pitești

Luni, 14 August 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

In vizita la Detasamentul de Pompieri Pitesti | imaginea 1 Miercuri, 9 august a.c., pompierii de la Detașamentul de Pompieri Pitești s-au bucurat de vizita câtorva copii de la o unitate de învățământ din municipiul Pitești.

Însoţiţi de dascăli, micuții au ascultat cu interes ce presupune profesia de salvator şi la câte pericole sunt supuşi pompierii. Pentru început, salvatorii le-au explicat ce accesorii folosesc în cazul situațiilor de urgență, arătându-le cum se folosesc unele dintre acestea.

Așa cum era de așteptat, atracțiile principale au fost autospecialele de intervenţie, dar şi echipamentele salvatorilor, iar pe unele dintre acestea le-au și probat. S-a discutat despre diferite situaţii de urgență şi cum se pot comporta în cazul acestora.

La rubrica Întrebări și Răspunsuri, cei mici au fost curioşi să afle despre autospeciale, de cât de periculos este să stingi un incendiu şi cum poți acorda primul ajutor.

În ciuda vârstei fragile pe care o au micuții, pompierii au rămas plăcut surprinși de faptul că aceștia aveau un “bagaj” mare de cunoștințe referitor la comportamentul pe care trebuie să-l adopte într-o situație de urgență și se bucură tare mult că au putut contribui la îmbogățirea acestuia. Dragilor copilași li se adresează mulțumiri pentru vizită, iar pompierii argeșeni îi așteaptă din nou!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.