În vizită la Școala de vară

Luni, 21 August 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

In vizita la Scoala de vara | imaginea 1 Fiecare acțiune de informare și educare preventivă desfășurată înseamnă, de fapt, un pas spre o generație mai bine informată.

Pompierii botoșăneni s-au convins de acest lucru, vineri, 18 august a.c., după ce s-au întâlnit cu copiii înscriși la Școala de vară, organizată de parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botoșani.

Mulți dintre aceștia au mai interacționat cu ei la școală, în taberele sau școlile de vară ori la alte activități asemănătoare și au demonstrat că nu au uitat nimic din ceea ce au învățat, de la măsurile de prevenire a situațiilor de urgență, până la acordarea primului ajutor medical.

Copiii care i-au cunoscut în această zi au fost interesați, în special, de cunoașterea metodelor de acordare a primului ajutor, activitățile fiind interactive. Ei au adresat întrebări referitoare la situațiile în care este necesară efectuarea manevrelor de resuscitare, durata acestora și modul în care trebuie realizate.

Au fost curioși să afle și în ce situații intervenim cu autospeciala de descarcerare și cum se folosește fiecare accesoriu. Prin parcurgerea traseului aplicativ, asemănător cu cel din concursul “Cel mai puternic pompier”, au arătat că sunt curajoși, rapizi și dornici să învețe să racordeze un furtun sau să folosească stingătorul.

La finalul întâlnirii, pompierii le-au vorbit despre lucruri pe care ar putea fi tentați să le facă, fără să își dea seama de riscurile la care se expun și le-au oferit sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță. Printre acestea se numără:

  • nu vă jucați cu chibrituri, brichete și nu aprindeţi lumânări;
  • nu umblați la prize;
  • nu vă cățărați în copacii aflați în apropierea liniilor de înaltă tensiune deoarece există pericol de electrocutare;
  • nu vă jucați în zona căilor ferate electrificate și nu vă urcați pe vagoanele staționate, nici măcar pentru a face un selfie;
  • dacă vedeți un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, îndepărtați-vă și chemați un adult să vadă despre ce este vorba;
  • mergeți doar în locuri special amenajate pentru înot;
  • nu intrați singuri în apă dacă nu știți să înotați.

Activitatea s-a desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și ISU Botoșani, cu sprijinul Simonei Jitaru, voluntar în cadrul programului national „Salvator din pasiune”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.