Pompierii gălățeni alături de “Tinerii și Viitorul”

Joi, 24 August 2023Galati
Sursa Foto: Facebook ISU Galati

Pompierii galateni alaturi de  Tinerii si Viitorul | imaginea 1 Să știi să te ferești de situații limită, să acordăm primul ajutor sau cum să ne comportăm în situații de urgență sunt abilități utile oricărui tânăr.

Lecțiile predate în aceste zile de pompierii gălățeni copiilor prezenți din tot județul la Tabăra de Vară organizată de ONG-ul “Tinerii si Viitorul” i-au învățat cum să execute corect manevrele de acordare a primului ajutor, ce trebuie să facă dacă observă o persoană care se îneacă cu alimente și cum trebuie să așeze victima corect în poziția laterală de siguranță.

Cu această ocazie, salvatorii le-au prezentat și cum funcționează autospeciala de stingere cu apă și spumă și la ce se folosește fiecare accesoriu în parte.

Pe timpul acestei acțiuni, pompierii au oferit materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” “Nu tremur la cutremur”și „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.