Pompierii mehedințeni în mijlocul copiilor

Vineri, 04 August 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Pompierii mehedinteni in mijlocul copiilor | imaginea 1 Pompierii mehedințeni au desfășurat o lecție deschisă în cadrul programului “Școala de vară”, organizat de Muzeul Regiunii Porților de Fier.

Peste 50 de copii participanți la activitate și-au luat angajamentul că vor respecta principala regula de apărare împotriva incendiilor, aceea de a sta departe de sursele de foc. Pompierii au atras atenția școlarilor asupra pericolelor la care se pot expune atunci când nu respectă regulile de siguranță.

Aceștia au înțeles că focul, deși este foarte util oamenilor, atunci când este folosit ca sursă de încălzire și mijloc de preparare a hranei, însă poate fi devastator atunci când este scăpat de sub control.

După ce și-au însușit regulile minime de comportare în situații de urgență, copiii au avut parte de o surpriza: prezentarea unei autospeciale de stingere a incendiilor, prevăzută cu modul de acordare a primului ajutor medical și descarcerare.

Cea mai mare bucurie a constituit-o folosirea furtunului de refulare a apei, micuții fiind încântați de echipamentele pompierilor. Aceștia au avut posibilitatea de a-și admira colegii din cabina autospecialei, dar și de a proba căștile de protecție.

Într-o atmosferă plină de râsete și voie bună, copiii și-au luat rămas bun de la pompieri, mulțumindu-le pentru vizită. Cu frunțile descrețite de entuziasmul și curiozitatea micuților, pompierii s-au retras la subunitate, așteptând semnalul pentru o nouă misiune.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.