În vizită la “Tabăra din inima satului”

Marți, 05 Septembrie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

In vizita la  Tabara din inima satului | imaginea 1 Pentru pompieri, părinți la rândul lor, cele mai grele misiuni sunt evenimentele în care sunt implicați copiii. Și, ori de câte ori sunt solicitați să le explice care este diferența dintre bine și rău, sunt alături de ei.

Sâmbătă, 2 septembrie a.c., au răspuns invitației Parohiei “Sfinții Trei Ierarhi” din Nicolae Bălcescu și au participat la “Tabăra din inima satului”. Le-au vorbit celor peste 80 de copii, pe înțelesul lor, cum trebuie să se comporte pentru a fi în siguranță acasă, la școală, pe stradă sau în grupul de prieteni.

I-au învățat să acorde primul ajutor, dar și cum să se comporte în diferite situații fie ca e vorba de incendii, inundații sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate. Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi le-au explicat și în ce situații intervin cu autospeciala de stingere cu apă și spumă, dar și cum se folosește fiecare accesoriu.

Copiii au avut posibilitatea să învețe și practic cum să procedeze în situații în care viața lor sau a celor din jur este în pericol, inclusiv prin parcurgerea unui treseu tehnico-aplicativ, asemănător celui din concursul “Cel mai puternic pompier”.

Când pompierii și-au luat la revedere de la copii, aceștia au declarat, în cor, că “a fost cea mai frumoasă zi din viața noastră”! La activitatea de informare și educare preventivă, organizată în baza Protocolului de colaborare încheiat între ISU Botoșani și Arhiepiscopia Iașilor, a participat și Simona Jitaru, voluntar în cadrul Programului național “Salvator din Pasiune”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.