„Rămas bun, vacanță!” alături de pompieri

Marți, 12 Septembrie 2023Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Ramas bun  vacanta   alaturi de pompieri | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Detașamentului Zalău împreună cu voluntari I.S.U. au răspuns invitației Parohiei “Sfânta Vinere” Zalău de a participa în cadrul activității recreative și educative destinate copiilor „Rămas bun, vacanță!”, desfășurată în curtea “Catedralei Episcopale Înălțarea Domnului” din Zalău.

Activitatea a presupus exemplificarea acordării măsurilor de prim ajutor, a modului de comportament ce trebuie adoptat în timpul producerii unui incendiu sau a unui cutremur, prezentarea autospecialei de intervenție, folosirea tehnicii din dotare și condițiile în care trebuie apelat numărul unic de urgență 112.

Atracția zilei însoțită de mult entuziasm și de zâmbete inocente a fost posibilitatea copiilor de a fi în pielea pompierilor pentru o clipă, momentul culminant și distractiv fiind atunci când au folosit pistolul de refulare a apei.

Acţiunile educative în domeniul situaţiilor de urgenţă desfăşurate de salvatori sunt menite să formeze un comportament adecvat în perioada premergătoare, pe timpul și după manifestarea unei situații de urgență.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.