Și copiii pot fi salvatori!

Marți, 26 Septembrie 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Si copiii pot fi salvatori | imaginea 1 Sâmbătă, 23 septembrie a.c., pompierii argeșeni au făcut cu mare bucurie o vizită în localitatea Bughea de Sus, unde aproximativ 200 de copii instituționalizați din județele Argeș, Vâlcea și Teleorman s-au adunat pentru activitățile desfășurate în cadrul proiectului “Pregătiți pentru viață”, inițiat de Casa de Cultură a Studentului Pitești.

Cu pompierii și voluntarii din programul național “Salvator din pasiune”, tinerii au învățat cum să gestioneze cu calm și în siguranță situațiile de urgență.

Li s-a explicat celor prezenți de ce este foarte important să cunoască modul de acordare a primului ajutor și faptul că acesta reprezintă una dintre cele mai importante acțiuni în cazul unei urgențe medicale, pe care oricine ar trebui să o cunoască.

Partea teoretică a fost întărită și prin demonstrații practice, folosind manechine speciale și voluntari, pentru ca informația să fie însușită cât mai ușor și cât mai corect.

La finalul activității, tinerii au primit o misiune foarte importantă din partea pompierilor, aceea de a deveni mesagerul lor în comunitățile din care provin. Nu uita, dintr-un simplu trecător și tu poți fi salvator!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.