Copiii în vizită la pompieri

Vineri, 20 Octombrie 2023Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Copiii in vizita la pompieri | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj a fost vizitat, luni, 16 octombrie a.c., de o clasă de elevi din ciclul primar ai Școlii Gimnaziale “Gheorghe Lazăr” Zalău.

Copiilor le-au fost prezentate autospecialele şi echipamentul de intervenţie al pompierilor, aceștia având ocazia să vadă cum se folosește fiecare accesoriu. Elevii au urcat în mijloacele de intervenție, iar cele mai impresionante pentru ei au fost autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime, barca specializată în căutări subacvatice și UTV-ul utilizat pentru stingerea incendiilor de vegetație.

Micuții au făcut cunoștință și cu Bica, câinele specializat în căutarea victimelor de sub dărâmături, în cazul producerii unui cutremur, care a adus un plus de entuziasm în rândul lor. Școlarii s-au arătat a fi mai mult decât bucuroşi de tot ceea ce au avut ocazia să vadă şi să cunoască despre nobila meserie de salvator.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.