O zi alături de pompieri

Duminică, 18 Februarie 2024Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

O zi alaturi de pompieri | imaginea 1 Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 “Sfântul Gheorghe” au vizitat, marți, 13 februarie a.c., Detașamentul de Pompieri Giurgiu.

Aceștia și-au dorit să petreacă o oră alături de pompieri pentru a afla cum pot preveni situațiile de urgență, dar și pentru a-i cunoaște pe salvatori.

Pompierii le-au arătat autospecialele pe care le folosesc pentru stingerea incendiilor sau pentru salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente ce le pot pune viața în pericol.

În timp ce unii dintre copii erau dornici să urce în mașini, alții învățau cum să țină furtunul pentru a stinge focul într-un timp foarte scurt.

Toți au demonstrat că nu au teamă de înălțime și au urcat în autospeciala pentru intervenție și salvare din clădirile înalte.

Și cum cel mai ușor pot învăța din exemple, pompierii le-au vorbit despre lucruri pe care ar putea fi tentați să le facă, fără să își dea seama de riscurile la care expun.

Pompierul Sam a participat la acțiune și le-a oferit sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță. Acțiunea a fost organizată în contextul sărbătoririi Zilei Informării Preventive.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.