Bucuria revederii în cadrul campaniei „Detector pentru viață”

Vineri, 26 Aprilie 2024Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Bucuria revederii in cadrul campaniei  Detector pentru viata | imaginea 1 D-l Ferenc Borsos va împlini 60 de ani și este șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Joseni de 30 de ani.

Luni, 22 aprilie a.c., a privit înapoi în timp, cu nostalgie și emoție, la ființa care i-a fost învățătoare timp de 4 ani și pe care a vizitat-o pentru a-i monta un detector de fum. Doamna învățătoare va avea pentru totdeauna un loc special în suflet și în gând, de aceea s-a bucurat enorm să o știe de acum, în siguranță, mai ales că locuiește singură de mult timp.

Astfel de dispozitive, care semnalează imediat apariția unui incendiu sau prezența monoxidului de carbon în spațiile în care sunt amplasate, au fost instalate și în alte case din comuna Joseni, una din cele 12 localități harghitene, identificate ca fiind vulnerabile.

Acțiunea va continua și în perioada următoare, până când toate cele 500 de dispozitive vor fi montate în casele persoanelor în vârstă, cu dizabilități sau din medii sociale defavorizate, unde încălzirea locuințelor se face cu sobe sau alte mijloace similare din Joseni, Suseni, Remetea, Sărmaș, Subcetate, Gălăuțaș, Zetea, Feliceni, Mărtiniș, Mihăileni, Sânmartin și Ciucsângeorgiu.

Pompierii reamintesc faptul că Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență derulează, în 20 de județe printre care și Harghita, campania „Detector pentru viață”.

❗️Fiți responsabili și instalați detectoare de fum, monoxid de carbon și de gaze în locuințe! În caz de pericol, acestea vor declanșa alarma în timp util și, în acest fel, veți putea reacționa la momentul potrivit❗️

𝗔𝘁𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗲! Aceste tipuri de detectoare 𝗻𝘂 𝗮𝗹𝗲𝗿𝘁𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗺𝗼𝗱 𝗮𝘂𝘁𝗼𝗺𝗮𝘁 𝗮𝘂𝘁𝗼𝗿𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗹𝗲, nu sunt interconectate cu sisteme de stingere a incendiilor! Rolul lor este doar de avertizare a ocupanților locuinței de existența unui pericol iminent. Campania „Detector pentru viață” își propune să evidențieze importanța montării detectoarelor în locuințe, dar și necesitatea curățării și reparației coșurilor de fum.

Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești. Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie.

Aceste dispozitive au în primul rând un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. Prin alarmarea rapidă a echipelor de intervenție, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.