Informare preventivă pe raza judeţului Argeș

Marți, 23 Aprilie 2024Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Informare preventiva pe raza judetului Arges | imaginea 1 Pe parcursul zilei de marți, 16 aprilie a.c., pompierii și reprezentanți ai Comisariatului Județean Argeș, din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au desfășurat o serie de activități de informare preventivă pe raza judeţului Argeș.

Prin acestea s-a urmărit conștientizarea cetățenilor asupra efectelor dezastruoase pe care le au arderile necontrolate asupra mediului înconjurător, precum și asupra proprietăților care, în doar câteva clipe, se pot face scrum.

Astfel, s-au efectuat misiuni de patrulare prin care s-au diseminat spotul audio și materiale informative ce vorbesc despre interzicerea arderilor de miriști și vegetație uscată, conform legislației în vigoare, care sancționează aceste fapte cu amenzi de la 7.500 lei până la 15.000 lei pentru persoanele fizice și de la 50.000 lei până la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Activitățile desfășurate în colaborare cu reprezentanții Gărzii de Mediu au avut drept scop principal informarea preventivă a cetățenilor din localitățile Ștefănești, Călinești și Priboieni, pe timpul verificărilor în teren, pentru identificarea unor astfel de arderi, punându-se accent pe oprirea acestor practici în gospodării și pe terenuri virane.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.