Activități de prevenire a situațiilor de urgență

Marți, 21 Mai 2024Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Activitati de prevenire a situatiilor de urgenta | imaginea 1 𝐀𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐩𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̦𝐮𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐥𝐮𝐧𝐚 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐢̂𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚.

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Anghel Saligny” al județului Vrancea, în luna aprilie a.c., au fost înregistrate 158 de cereri pentru emiterea avizelor, autorizațiilor, acordurilor și pentru asistență tehnică de specialitate. Pe linia securității la incendiu au fost emise 74 avize și 6 autorizații. Totodată au fost emise 8 avize transporturi deșeuri periculoase.

⚠ 𝐌𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚̆𝐦 𝐜𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐞𝐦𝐢𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐯𝐢𝐳𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐬̧𝐢/𝐬𝐚𝐮 𝐚 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐳𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐜𝐮𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐮 𝐬̧𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐜𝐢𝐯𝐢𝐥𝐚̆ 𝐧𝐮 𝐬𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐜𝐞𝐩 𝐭𝐚𝐱𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐈.𝐒.𝐔. 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚.

În perioada precizată, au fost efectuate 118 controale pe linia apărării împotriva incendiilor și protecției civile, din care: 68 la operatori economici, 18 la instituții publice, 8 la localități, 13 la obiective de investiții și 11 audituri la persoanele autorizate care efectuează lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor.

Pe timpul desfășurării controalelor au fost constatate 618 nereguli pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Din acestea, 82 au fost soluționate operativ pe timpul controalelor. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 536 de sancțiuni contravenționale, din care 475 avertismente și 61 amenzi, în cuantum de 47.700 lei.

ot în luna aprilie, au fost desfășurate 118 activități de informare preventivă, în cadrul cărora au fost instruite 1.904 persoane.

În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate la incendiu.

Activitățile de pregătire a populației și de prevenire a situațiilor de urgență desfășurate de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea sunt cu caracter permanent și au rolul de a crește reziliența comunităților și gradul de siguranță a cetățenilor.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.