Detector pentru viață!

Miercuri, 15 Mai 2024Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Detector pentru viata | imaginea 1 Campania “Detector pentru viață” a ajuns și la Ormeniș, respectiv zona Moieciu-Fundata. S-a continuat cu montarea detectoarelor de fum și monoxid de carbon în locuințele considerate vulnerabile, în care locuiesc persoane vârstnice sau familii cu mulți copii.

În fiecare casă, pompierii au găsit câte o poveste diferită. Fie că este vorba despre vârstnici rămași singuri, sau cu copiii plecați departe, familii cu copii și cu o situație financiară precară, toți beneficiarii campaniei au conștientizat beneficiile montării detectoarelor, dar și plusul de siguranță adus de acestea.

𝑺𝒊𝒈𝒖𝒓𝒂𝒏𝒕̦𝒂 𝒅𝒖𝒎𝒏𝒆𝒂𝒗𝒐𝒂𝒔𝒕𝒓𝒂̆ 𝒔̦𝒊 𝒂 𝒄𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒅𝒓𝒂𝒈𝒊 𝒆 𝒎𝒂𝒊 𝒊𝒎𝒑𝒐𝒓𝒕𝒂𝒏𝒕𝒂̆ 𝒅𝒆𝒄𝒂̂𝒕 𝒐𝒓𝒊𝒄𝒆! 𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐛𝐚𝐜𝐤𝐠𝐫𝐨𝐮𝐧𝐝: Campania „Detector pentru viață” își propune să evidențieze importanța montării detectoarelor în locuințe, dar și necesitatea curățării și reparației coșurilor de fum.

Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești.

Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie. Aceste dispozitive au în primul rând un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate.

Prin alarmarea rapidă a echipelor de intervenție, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.