Acțiune de informare preventivă

Joi, 27 Iunie 2024Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Actiune de informare preventiva | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al județului Constanța a organizat o amplă acțiune de informare preventivă, învățare și distracție destinată publicului larg. Evenimentul a reunit sute de participanți dornici să afle mai multe despre măsurile de siguranță și comportamentul adecvat în situații de urgență.

Pe parcursul zilei, specialiștii ISU Dobrogea au susținut ateliere interactive unde au prezentat diverse scenarii de urgență și au explicat pașii esențiali pe care trebuie să îi urmeze cetățenii pentru a se proteja pe ei înșiși și pe cei dragi. De asemenea, au fost organizate demonstrații practice de prim-ajutor și utilizare a extinctoarelor.

Participanții au avut ocazia să interacționeze cu echipamentele utilizate de pompieri și salvatori, să urce în autospecialele ISU și să afle direct de la profesioniști cum funcționează acestea. Copiii au fost deosebit de încântați de activitățile dedicate lor, care au inclus jocuri educative, concursuri și exerciții practice adaptate vârstei lor.

Evenimentul a avut un caracter educativ, dar și recreativ, combinând lecțiile de prevenire cu momente de divertisment. Astfel, au fost organizate spectacole de magie pentru copii si concursuri, toate menite să atragă un public cât mai divers și să facă informațiile esențiale mai accesibile și ușor de reținut.

Acțiunea s-a bucurat de sprijinul comunității locale și al autorităților, fiind considerată un succes în ceea ce privește creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la importanța măsurilor preventive în situații de urgență. Reprezentanții ISU au subliniat că astfel de inițiative sunt esențiale pentru dezvoltarea unei culturi a siguranței și responsabilității în rândul cetățenilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.