Campania „Detector pentru viață” se desfășoară și în județul Cluj!
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj
Peste 300 de incendii au avut loc în 2024 la clădirile de locuințe din județul Cluj, necesitând intervenția pompierilor militari. Adesea, aceste incendii pot duce şi la pierderi de vieți omeneşti!
Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești.
Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie. Aceste dispozitive au în primul rând un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate.
Campania națională „Detector pentru viață”, derulată de către Departamentul pentru Situații de Urgență și susținută de E.ON-Delgaz Grid, ajunsă anul acesta la a doua ediție, a debutat în această săptămână și în județul Cluj, fiind montate primele detectoare.
Personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al Județului Cluj, alături de reprezentanții E.ON-Delgaz Grid, respectiv autorități locale, au instalat primele detectoare în localitățile Valea Ierii, Ploscoș și Crairât.
În total, vor fi instalate gratuit 500 de detectoare în localitățile clujene situate în mediul rural. Vă mulțumim pentru deschidere și implicare!
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.