Cei mai buni să câștige!

Sâmbătă, 01 Iunie 2019Harghita
Sursa Foto: ISU Harghita

Cei mai buni sa castige | imaginea 1 Acesta a fost sloganul primei etape zonale a Concursurilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, ce s-a desfășurat marţi, 28 mai, a.c., în municipiul Toplița.

Ceremonia de deschidere a competiției s-a bucurat de participarea primarului municipiului Toplița, d-l Stelu Platon, reprezentantului Consiliului Judeţean Harghita, d-l Baricz Gergely, comandantului Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, mr. Coșarcă Gavril, șefului Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul ISU Harghita, mr. Puskas Zsolt, precum și mulți susținători ai pompierilor care au luat parte la concurs.

La start s-au aliniat 7 loturi ale serviciilor voluntare din zona Toplița - SVSU Tulgheș, Corbu, Voșlăbeni, Lăzarea, Subcetate, Sărmaș și Toplița. Similar competiției pompierilor militari, voluntarii care activează la nivelul primăriilor s-au întrecut la probele „pista cu obstacole pe 100m”, „ștafeta 4 x 100m” și „dispozitivul de intervenție”.

La final, clasamentul a fost următorul:

  • 🥇SVSU Sărmaș;
  • 🥈SVSU Corbu;
  • 🥉SVSU Subcetate.

La proba individuală "pista cu obstacole pe 100m", podiumul a fost ocupat în totalitate de pompierii civili din cadrul SVSU Lăzarea, respectiv locul I - Szabo Laszlo, locul II - Benkes Arpad și locul III - Szasz Levente. De asemenea, i s-a acordat o diplomă celui mai vârstnic pompier voluntar participant - Marcu Valer, din cadrul SVSU Sărmaș, care va împlini în curând 70 de ani, devotat activității de pompier de aproape jumătate de veac.

Felicitări tuturor competitorilor, pompieri civili dedicați acestei meserii!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.