Convocarea semestrială de instruire cu şefii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență

Sâmbătă, 02 Noiembrie 2019Mehedinti
Sursa Foto: ISU Mehedinti

Convocarea semestriala de instruire cu sefii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta | imaginea 1 Specialiștii Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au susținut miercuri, 30 octombrie, a.c., la sediul inspectoratului, convocarea semestrială de instruire cu şefii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Mehedinţi.

La această activitate au participat inspectorul șef al ISU Mehedinţi, colonel Florentin Dragomir, și prim-adjunctul inspectorului şef, colonel Marius Gogiltan.

Cu prilejul acestei întâlniri s-au discutat aspecte privind atribuțiile legale ale autorităților publice locale în domeniul gestionării situațiilor de urgență, asistenţa tehnică a mijloacelor de intervenţie şi trecerea autospecialelor la exploatarea de iarnă, precum și noile prevederi legale referitoare la reorganizarea Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, având în vedere intrarea în vigoare a O.M.A.I. nr. 75 din 27.06.2019 – pentru aprobarea criteriilor de performanță, privind constituirea, încadrarea și dotarea S.V.S.U. și S.P.S.U., dar şi documentele pe baza cărora se solicită emiterea avizelor specifice SVSU.

Serviciile voluntare existente la nivelul judeţului Mehedinţi sunt principalii parteneri ai pompierilor militari profesionişti, ele fiind cele care asigură prima intervenție în cazul producerii unor situații de urgență în comunități.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.