Bebeluş decedat din cauza fumului inhalat în incendiul de locuinţă

Vineri, 22 Ianuarie 2021Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Bebelus decedat din cauza fumului inhalat in incendiul de locuinta | imaginea 1 Luni, 18 ianuarie a.c., în jurul orei 14:42, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Icuşeşti a fost anunţat de către Dispeceratul ISU, despre producerea unui incendiu în localitatea Băluşeşti, la gospodăria R.M.V.

Ajunşi la faţa locului, s-a constatat că incendiul a fost lichidat cu succes de către vecini, dar din păcate, copilul T.M., în vârstă de 5 luni, avea arsuri de gradul IV pe corp şi era în stop cardio- respirator din cauza fumului inhalat.

S-a trecut imediat la resuscitarea sa. În scurt timp au ajuns şi militarii de la Detaşamentul de Pompieri Roman, împreună cu care s-au continuat manevrele de resuscitare. După sosirea echipajului SMURD TIM şi continuarea manevrelor mai bine de jumate de oră de către aceştia, copilul a fost din păcate declarat mort.

Cu această ocazie, voluntarii SVSU Icuşeşti ţin să atragă atenţia cetăţenilor să nu lase sub nicio formă copii singuri în casă şi cu foc în mijloacele de încălzire. Nu folosiţi mijloacele de încălzire cum ar fi sobele, fără uşiţe sau cu usiţe defecte şi plita fără cercurile puse!

Nu ţineţi mobilierul lipit de sobă şi nu puneţi haine la uscat pe sobă sau deasupra plitei! În faţa sobei este important să aveţi o tăbliţă metalică cu dimensiunile 70x50 cm, pentru ca în eventualitatea în care cade un jar, acesta să nu aprindă materialele din jur.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.