Intervenţie dificilă a SVSU Şagu la două incendii

Vineri, 20 August 2021Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Interventie dificila a SVSU Sagu la doua incendii | imaginea 1 16 august a.c., o zi de luni cu un vânt puternic și un soare arzător, perfect pentru extinderea incendiilor foarte ușor! Astfel, începând cu ora 12:10, voluntarii SVSU Şagu au fost solicitați pentru a interveni la ieșirea din Șagu spre Arad, lângă panourile solare.

Acest prim incendiu a pornit din cauza unui scurtcircuit a firelor de medie tensiune, extinzându-se rapid spre 2 case de locuit și 16 hectare de floarea soarelui. Fumul greu și temperatura ridicată a făcut ca 2 colegi din cadrul Serviciului să aibă nevoie de îngrijiri medicale, însă situația nu a scăpat de sub control.

După lichidarea rapida a acestui incendiu, voluntarii s-au îndreptat spre un al doilea incendiu în localitatea Cruceni, unde un localnic a incendiat vegetația uscată și, din cauza vremii, s-a extins la o mică lizieră și 30 de hectare de miriște.

La acest incendiu au venit în sprijin încă 4 servicii voluntare, SVSU Vinga, SVSU Zăbrani, SVSU Fântânele, SVSU Frumușeni, 2 autospeciale ISU Arad și 3 tractoare cu plug.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.