La Mulţi Ani, SVSU Icuşeşti!

Marți, 28 Decembrie 2021Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

La Multi Ani  SVSU Icusesti | imaginea 1 Miercuri, 22 decembrie a.c., s-au împlinit 16 ani de existenţă, în forma actuală, a Serviciului de pompieri civili din localitatea Icuşeşti, cu toate că tradiţia pompieristică pe teritoriul comunei este mult mai veche, cam de pe la sfârşitul anilor ‘40 ai secolului trecut, dupa spusele fostului şef FCP Băluşeşti, Ilisei Vasile.

Piatra de temelie a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Icuşeşti o constituie H.C.L. nr. 28 din 22.12.2005, privind înfiinţarea, organigrama şi numărul de personal al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Icuşeşti, judetul Neamţ.

Prin aceasta se înfiinţa serviciul de categoria a II-a, aflat în subordinea Consiliului Local al comunei Icuşeşti, condus de către un Şef SVSU, profesionist în domeniu şi angajat al primăriei Icuşeşti. În componenţa serviciului, pe lângă şeful acestuia, mai erau încadraţi 63 de voluntari.

De atunci şi până astăzi, serviciul a avut 4 şefi SVSU, 3 angajaţi şi un interimar. Primul şef din istoria serviciului a fost domnul Oprea Leonard, din 2006 până în 2008, când în urma campaniei electorale din 2008 este ales primar al comunei Icuşeşti şi lasă locul, ca şef al serviciului, domnului Minica Ovidiu Ionuţ, până în 2012, când acesta din urmă îşi va da demisia.

Din acest moment, destinele Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Icuşeşti vor fi conduse, ca interimar, prin cumul de funcţii, de către viceprimarul comunei de la acea dată, domnul Minica Marius Vasile (actualul primar), până în 2014, cand în urma concursului de ocupare a postului este desemnat ultimul şef al Serviciului, domnul Turturica Constantin Iulian.

De-a lungul timpului şi până-n prezent, la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Icuşeşti au fost încadraţi 189 de voluntari. Astăzi, Serviciul este de tipul V1 şi numără 25 de membri, un angajat şi 24 de voluntari, cărora li se mulţumeşte din suflet pentru eforturile depuse în slujba cetăţenilor.

Se adresează mulţumiri atât celor care încă sunt în serviciu, cât şi celor care, din anumite motive, nu mai sunt. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi şi să vă ocrotească în toate misiunile la care participaţi. La Mulţi Ani!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.