Salvarea de persoane din mediu ostil vieții

Marți, 10 Mai 2022Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Salvarea de persoane din mediu ostil vietii | imaginea 1 Miercuri, 27 aprilie a.c., Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Zăbrani a desfășurat un exercițiu de intervenție, având că temă salvarea de persoane din mediul ostil vieții.

Scenariul prevedea că, în urma unei acumulări de gaze, a avut loc o explozie la o casă de copii. Au rezultat mai multe victime, copii intoxicați cu gaz, copii răniți, o persoană electrocutată și 2 persoane surprinse pe schela care înconjoară clădirea, precum și mai multe focare de incendiu.

S-a intervenit cu toate autospecialele din dotare și cu 35 de voluntari, din cadrul celor 3 grupe de intervenție Zăbrani, Chesinț și Neudorf. Au fost salvate toate victimele, au fost stinse toate focarele de incendiu.

La ședința tehnică de la terminarea exercițiului, domnul Robert Hoppe, pompier angajat la pompierii profesioniști din Stuttgart Germania, a concluzionat că exercițiul a decurs foarte bine, prezentând celor prezenți proceduri de intervenție de la pompierii din Germania.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.