Finala judeţeană a Concursurilor Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă

Sâmbătă, 27 Mai 2023Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Finala judeteana a Concursurilor Serviciilor Voluntare si Private pentru Situatii de Urgenta | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Sturdza” al judeţului Iaşi, cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi, a organizat etapa judeţeană a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă, competiţie ce are ca principal obiectiv perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

Evenimentul a avut loc în perioada 20 – 21 mai a.c., pe Stadionul Tineretului din municipiul Iași.

La start s-au aliniat Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor: Andrieșeni, Bârnova, Ciohorăni, Costuleni Mironeasa și Scânteia, iar din cadrul Serviciilor Private pentru Situații de Urgență întrecerea a fost între: SC Antibiotice SA, SC Selgros Cash & Carry SRL, SC Termo-Service SA și SC Property Management SRL.

Astfel, membrii serviciilor voluntare şi private au avut de parcurs trei probe practice – “Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4 x 100 m” şi „Dispozitivul de intervenţie”, unde au demonstrat că şi-au însuşit modul de utilizare a tehnicii din dotare şi că sunt pregătiţi să intervină pentru stingerea incendiilor care pot izbucni la gospodăriile populaţiei sau la diferite instituţii şi obiective economice din zona de competență.

După o întrecere viu disputată, la care doar sutimile au făcut departajarea, clasamentul final cu primele trei echipaje, atât pentru SPSU, cât și pentru SVSU, s-a prezentat astfel:

a) la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, constituite la nivelul localităților din județul Iași:

  • locul I – S.V.S.U. al comunei Mironeasa; - locul II – S.V.S.U. al comunei Andrieșeni; - locul III – S.V.S.U. al comunei Costuleni; - Fair-play: S.V.S.U. al comunei Bârnova.

b) la Serviciile Private pentru Situații de Urgență, din cadrul operatorilor economici din județ:

  • locul I – S.P.S.U. al S.C. Termo-Service S.A. Iași; - locul II – S.P.S.U al S.C. Antibiotice S.A. Iași; - locul III – S.P.S.U. al SC Selgros Cash & Carry SRL;
  • Fair play: S.P.S.U. al SC Property Management SRL.

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă clasate pe primele trei locuri și fair-play au fost recompensate, la finalul concursurilor, cu medalii şi cupe asigurate de către Consiliul Judeţean Iaşi.

De asemenea, serviciile care au ocupat locul I vor participa, în perioada 01-15 iulie a.c., la etapa interjudețeană, care se va desfășura în județul Vaslui. Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Sturdza” al judeţului Iaşi le urează mult succes participanților pe viitor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.