Un exemplu de bună practică - SVSU Vârtoape

Luni, 04 Martie 2024Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Un exemplu de buna practica   SVSU Vartoape | imaginea 1 În conformitate cu calendarul activităților planificate în cadrul Săptămânii Protecției Civile, joi, 29 februarie a.c., pompierii teleormăneni au fost în localitatea Vârtoape pentru a desfășura o activitate de pregătire a elevilor împreună cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.

Încă de la momentul sosirii în incinta primăriei, pentru a sta de vorbă cu șeful serviciului voluntar, pompierii au rămas plăcut surprinși de către echipa acestuia, care pregătea în detaliu autospeciala de stingere pe care o au în dotare.

❗️Potrivit legislației în vigoare, acest serviciu îndeplinește toate criteriile privind constituirea, încadrarea și dotarea, atât cu personal și tehnică de intervenție, cât și cu echipamente de protecție.

Acest lucru denotă o implicare proactivă din partea reprezentanților administrației publice locale, care au înțeles și au conștientizat rolul și importanța acestui serviciu în asigurarea protecției comunității din care fac parte.

Activitatea a continuat cu realizarea unui exercițiu demonstrativ la Școala Gimnazială Vârtoape, unde s-a simulat producerea unui cutremur, urmat de izbucnirea unui incendiu, rezultat cu o victimă.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, pompierii civili din cadrul SVSU Vârtoape au acționat cu autospeciala de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului, au realizat evacuarea copiilor, în mod organizat și coordonat, împreună cu personalul didactic al unității școlare, au efectuat misiunile de căutare-salvare a victimei și au reușit să scoată persoana rănită din clădire.

La locul de adunare, reprezentantul ISU Teleorman i-a învățat pe elevi cum să se comporte premergător, pe timpul și după producerea unui cutremur și ce informații să ofere pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 în diferite situații de urgență. Activitatea a continuat cu prezentarea autospecialei de stingere și a echipamentelor de protecție ale salvatorilor.

Această echipă a pompierilor civili din cadrul SVSU Vârtoape reprezintă un model de bună practică pentru toate comunitățile din Teleorman, iar prin dedicarea, profesionalismul, solidaritatea și pregătirea adecvată a acestora, oferă comunității sale siguranța necesară în diferite situații de urgență.

Reprezentanții ISU Teleorman îi felicită pentru ceea ce au realizat și îi asigură că vor fi mereu alături de ei, la orice eveniment, în ajutorul cetățenilor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.