Un salvator plecat între îngeri

Vineri, 04 Ianuarie 2013Botoșani

slt (pm) Constantin Patache Inspectoratul General pentru Situații de Urgență aduce, acum, un ultim omagiu colegului său - slt (pm) Constantin Patache din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, plecat dintre noi mult prea devreme, în timpul unei misiuni de interven ție.

Sunt întâmplări ale sorții sau destinului care ne aduc în împrejurări ce ne pun la grea încercare, așa cum este și durerosul moment al despărțirii de bunul nostru camarad, chemat la doar 49 ani, spre o lume mai dreaptă și mai bună. În cei 18 ani de carieră, Constantin Patache a participat la numeroase intervenții pentru salvarea semenilor în slujba cărora s-a aflat, permanent, la datorie, oferindu-ne tuturor un exemplu de curaj, profesionalism şi dăruire, dovedite în numeroasele misiuni, cărora li s-a dedicat trup și suflet. Înfruntând natura dezlănțuită, luptând cu focul ori răzbind prin gerul năpraznic și nămeții iernii pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință, el a dovedit o comportare exemplară, demnă de un adevărat pompier salvator. Punându-și chezășie propria viață pentru a o salva pe cea a semenilor, și-a îndeplinit datoria asumat, înțelegând răspunderea pe care o deții, atunci când oamenii se bizuie pe tine.

Se-ntâmplă, uneori, ca prețul acestei dăruiri să fie mult prea mare. Dumnezeu a ales ca în prag de An Nou, să-l cheme la Sine, fără ca cineva să-l poată ajuta în vreun fel. Cu siguranță însă, că și acolo sus, în ceruri, faptele sale vor fi pe măsura celor de pe pământ. Constantin Patache este și va rămâne mereu alături de noi, colegii lui, familie și cei doi copii, cu sufletul său mare, drept și bun, cu amintirea unui om vrednic, priceput și capabil. Să ne rugăm pentru el și să-l cinstim, cu demnitate și onoare. Rămas bun, drag camarad, și fie ca Bunul Dumnezeu să te așeze între Drepții Săi și să îți dea odihnă veșnică!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.