Pompierii nu mor, ei ard pentru eternitate în sufletele celor pe care i-au salvat…

Luni, 14 Octombrie 2013Olt

Pompierii nu mor  ei ard pentru eternitate in sufletele celor pe care i au salvat | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt aduce un ultim omagiu celui care până sâmbătă, 12 octombrie a.c., a făcut parte din marea familie a pompierilor olteni – Plutonier Adjutant Șef Barabaș Daniel, Șef Gardă Intervenție Stingere la Stația de pompieri Scornicești, care a plecat mult prea devreme dintre noi, răpus de o boală necruțătoare, descoperită în luna ianuarie a acestui an.

Acesta și-a început cariera de pompier la 01 iulie 1990, iar din 1994 a lucrat în cadrul Stației de Pompieri Scornicești. În luna ianuarie a acestui an, a suferit prima intervenție chirurgicală. A urmat o perioadă de tratament, dar în luna iulie s-a simțit din nou rău si a suferit încă o operație. Plt. Adj. șef. Barabaș era cunoscut de toți colegii ca un profesionist desăvârșit, un pompier în adevăratul sens al cuvântului, gata în orice moment să-și pună viața în pericol pentru a o salva pe a semenilor și un exemplu pentru tinerii pompieri.

În cei 23 de ani de carieră militară, a participat la mii de intervenții, a câștigat lupta cu incendii, inundații, înzăpeziri și alte situații de urgență, dar nu a reușit să câștige și lupta cu viața.

Pompierii nu mor  ei ard pentru eternitate in sufletele celor pe care i au salvat | imaginea 2 Daniel era pasionat de tenis de masă, a participat la toate competițiile organizate de minister, atât în țară cât și peste hotare, aflându-se de fiecare dată printre câștigători și reprezentând cu cinste pompierii olteni.

Omul Daniel Barabaș era căsătorit și avea o fată, studentă la Academia de Poliție.

Plt. adj. șef Daniel Barabaș va rămâne veșnic în memoria noastră, a colegilor lui, iar noi toți o să ne rugăm pentru el și o să-l cinstim cu onoare și demnitate.

Pompierii nu mor  ei ard pentru eternitate in sufletele celor pe care i au salvat | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.