40 de zile de când Marian s-a ridicat la cer!

Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013Constanța

40 de zile de cand Marian s a ridicat la cer | imaginea 1 Potrivit învăţăturii şi credinţei creştine, viaţa omului nu se sfârşeşte o dată cu moartea trupului, iar sufletul îşi continuă existenţa şi dincolo de hotarele vieţii pământeşti. Din acest motiv, nu dăm uitării pe cei adormiţi nici după înmormântarea lor, ci îi pomenim pururi, ne rugăm şi mijlocim pentru odihna şi pentru iertarea păcatelor lor. Cât timp suntem în viaţă putem să facem toate pentru sufletele noastre: să priveghem, să postim, să ne rugăm continuu etc.

Imediat ce murim, însă, nu mai putem face nimic pentru acestea. Însă dacă cineva vorbeşte lui Dumnezeu despre cei răposaţi, îl va auzi Dumnezeu, îi va asculta rugăciunea. Cu alte cuvinte în faţa lui Dumnezeu este utilă şi folositoare „mijlocirea”. Când cei dragi nouă pleacă din lumea aceasta, lasă în urma lor o rugăminte, care sună mai degrabă a poruncă: „…Vă rog pe toţi şi cu stăruinţă cer vouă să vă rugaţi neîncetat lui Hristos-Dumnezeu pentru mine, ca să nu fiu rânduit, după păcatele mele, la locul de pedeapsă, ci să mă aşeze unde este lumina vieţii”

Aşadar, cei adormiţi doresc să ne pese totdeauna de ei. La 40 de zile , în amintirea Înălţării la cer a Domnului, care a avut loc la 40 de zile după Înviere, “pentru ca tot aşa să se înalţe şi sufletul răposatului la cer“ Întotdeauna să facem ceva pentru sufletele lor.

Azi, îl pomenim la 40 de zile pe Marian David… pomenirea lui Marian este un moment de reflecţie şi pentru fiecare dintre noi. Fără îndoială, moartea este cel mai sigur şi totodată cutremurător eveniment din viaţa noastră. Fireşte, ar trebui să o avem în vedere şi să ne facem probleme. Nimeni nu a semnat un contract cu viaţa pământească… nimeni nu este nemuritor. Prin gândul la moarte, gravat adânc în sufletul nostru, vom fi mai îndreptaţi şi mai realişti. Putem deveni alţi oameni. Mai buni! “Dumnezeu să-l ierte!“. “Dumnezeu să primească!“.

Dumnezeu să te odhinească în pace si… vei ramâne mereu în gândurile noastre… “Cabanos” CEL PLIN DE VIAȚĂ!!! MARIAN, ODIHNEŞTE-TE ÎN PACE! ŞTIM CĂ, DE ACOLO DE SUS, NE PRIVEŞTI! NU TE VOM UITA NICIODATĂ CAMARADE!

Colegii din cadrul I.S.U. Constanța

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.