Din nou un înger s-a ridicat la Cer!

Vineri, 20 Decembrie 2013Tulcea

Din nou un inger s a ridicat la Cer | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta al judeţului Tulcea anunţă, cu regret şi adâncă durere, încetarea din viaţă, în data de 19.12.2013, ora 14.00, a plutonierului major Bâlea Nicu, care a suferit un accident vascular în timp ce se deplasa într-o misiune.

Mai exact, în data de 15 decembrie a.c., ora 19.15, alarma a sunat la Secţia de Pompieri Măcin, pentru a interveni pe DN 22 E la ieşire din localitatea Garvăn, la un accident rutier fără victime.

În aceea zi, conducătorul autospecialei de descarcerare era plutonierul major Bâlea Nicu, fiind tura lui de serviciu, care împreună cu cinci colegi subofiţeri au plecat spre locul incidentului. Pe timpul deplasării, la cca. 1 km de locul accidentului anunţat, plutonierul major Bâlea Nicu, care se afla la volan, a acuzat o puternică stare de rău. Colegii din autospecială au sesizat din timp comportamentul suspect al subofiţerului şi au luat măsuri de oprire a autospecialei.

Într-un timp foarte scurt echipajul Serviciului de Ambulanţă Tulcea, care se afla la locul accidentului rutier, s-a deplasat către echipajul de pompieri unde a acordat subofiţerului primul ajutor, apoi l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţă Galaţi.

Deoarece, s-a constatat ca acesta suferise un accident vascular, a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Profesor dr. Bagdasar-Arseni, unde a fost operat de urgenţă, însă plutonierul major Bâlea Nicu a intrat în comă profundă, iar după patru zile acesta a murit, pierzând lupta cu boala.

Nicu Bâlea s-a născut în localitatea Galaţi, la data de 6 iulie 1977, fiind fiul lui Constantin şi Iordana Bâlea. A urmat şcoala primară, gimnazială şi liceul în municipiul Galaţi.

A promovat concursul organizat în cadrul etapei de profesionalizare a Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, iar cu data de 1 septembrie 2006 a fost chemat în activitate cu gradul de plutonier la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta al judeţului Tulcea – Secţia de Pompieri Măcin, fiind încadrat pe funcţia de subofiţer operativ principal.

Începând cu data de 15 iulie 2007, a fost avansat în funcţia de comandant de echipaj şi conducător autospeciale la Secţia de Pompieri Măcin. În cei 7 ani de carieră, plutonierul major Bâlea Nicu a participat la numeroase misiuni pentru a ajuta şi salva oamenii în slujba cărora s-a aflat necondiţionat la datorie. Va rămâne un exemplu de urmat pentru disponibilitatea, curajul, profesionalismul şi altruismul arătate în nenumărate misiuni.

O inimă bună a încetat să bată, un suflet nobil s-a ridicat la cer! Cuvintele sunt prea puţine şi sărace pentru a ne exprima durerea şi neputinţa în faţa destinului crud care l-a smuls atât de devreme dintre noi pe bunul nostru coleg – plutonierul major Bâlea Nicu. Plutonierul major Bâlea Nicu a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent.

Înmormântarea va avea loc în data de 22 decembrie 2013, în cimitirul localităţii Văcăreni, judeţul Tulcea, cu onoruri militare. În faţa acestei triste despărţiri, colectivul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta al judeţului Tulcea exprimă sincere condoleanţe familiei îndurerate, împărtăşind durerea şi păstrând vie amintirea unui bun camarad.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.