Un ultim omagiu…

Luni, 20 Ianuarie 2014Dolj

Un ultim omagiu adus colegului nostru | imaginea 1 Luni, 20 ianuarie a.c., încă un înger a fost condus pe ultimul drum de către colegii săi: plt. adj. şef Iordache Busuioc, plecat prea devreme spre o lume mai bună, la doar 47 de ani. În semn de preţuire pentru abnegaţia şi profesionalimul dovedite pe timpul misiunilor încredinţate, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ion Burlui, i-a conferit, post-mortem, emblema de merit „Acţiuni Umanitare”, clasa a III-a, pentru merite deosebite pe timpul participării la intervenţii în situaţii de urgenţă.

În după-amiaza zilei de vineri. 17 ianuarie a.c., în timp ce lucra la unul dintre autoturismele din dotarea inspectoratului judeţean, pompierului i s-a făcut rău, fiind preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, unde a fost supus mai multor intervenţii. Din nefericire, acesta a intrat în comă profundă, iar după 13 ore a decedat, pierzând lupta cu viaţa. O inimă bună a încetat să bată, un suflet nobil s-a ridicat la cer! Cuvintele sunt prea puţine şi sărace pentru a ne exprima durerea şi neputinţa în faţa destinului crud care l-a smuls atât de devreme dintre noi pe plt. adj. şef Iordache Busuioc, tată a doi tineri în vârstă de 21 ani, respectiv 17 ani.

De-a lungul carierei sale militare, ce a însumat 17 ani în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, Iordache Busuioc era cunoscut de toţi colegii ca un profesionist desăvârşit, cu o comportare exemplară, demnă de un adevărat pompier.

Pe ultimul drum i-au fost alături colegi, prieteni, rude şi cunoştinţe, care-i deplâng trecerea în nefiinţă şi poartă în suflet amintirea unui om de nădejde pe care se puteau bizui, un model de moralitate, curaj şi dăruire. Din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a participat la funeralii prim - adjunctul inspectorului general, colonel ing. Mugurel – Ioan Stanov.

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ŞI SĂ-L AŞEZE ÎNTRE DREPŢII SĂI!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.