Încă un salvator a plecat dintre noi…

Marți, 26 August 2014Neamț

plt.adj.şef (r) LIPŞA LIVIU Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ anunţă, cu regret şi adâncă durere, încetarea din viaţă, în ziua de 23 august 2014, a plutonierului adjutant şef ® LIPŞA LIVIU.

S-a născut în localitatea Negreşti, judeţul Vaslui, la data de 24 iulie 1963, fiind fiul lui Adrian şi al Mariei Lipşa. A urmat şcoala primară în localitatea natală, iar gimnaziul şi liceul în municipiul Roman, jud. Neamţ. După satisfacerea stagiului militar, s-a angajat şi a lucrat ca şi recepţioner marfă la două societăţi din municipiul Roman, respectiv pompier la un depozit de mărfuri.

Urmare a bunelor aprecieri de la locul de muncă, i se aprobă în anul 1986 încadrarea ca subofiţer pe funcţia de conducător auto (autospeciale) la Compania a II-a de Pompieri Roman din cadrul Grupului de Pompieri Neamţ, dobândind gradul de sergent major. Din anul 1998 subofiţerul a fost încadrat pe funcţia de comandant echipaj (şi conducător autospeciale), fiind trecut în rezervă cu data de 31 mai 2010.

Pe parcursul celor 23 de ani de activitate în serviciul militar, subofiţerul a dovedit interes în pregătirea profesională, acumulând o bogată experienţă în stingerea incendiilor din raionul de intervenţie. A participat şi s-a implicat în mod direct la întreţinerea tehnicii de intervenţie şi a accesoriilor din dotare, fiind adesea solicitat de către colegi pentru rezolvarea problemelor specifice domeniului tehnic-utilaj.

Subofiţerul a participat la nenumărate intervenţii, remarcându-se prin dăruire şi pricepere, asigurând coeziunea echipajului pe care l-a comandat. Faţă de camarazi avea o influenţă pozitivă, fiind respectat şi preţuit de către aceştia. Având o conduită bună atât în unitate cât şi în societate, a fost pentru şefi un subordonat model prin corectitudinea şi ţinuta profesională şi morală.

Veşnică aducere aminte din partea personalului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al Judeţului Neamţ!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.