In memoriam: Plt.adj. (r) Roşculeţ Ilie-Ştefan

Miercuri, 10 Septembrie 2014Covasna

Plt.adj. (r) Roşculeţ Ilie-Ştefan Plutonierul adjutant în rezervă Roşculeţ Ilie-Ştefan s-a născut la data de 12 august 1971 în localitatea Buşteni, judeţul Prahova.

A absolvit Şcoala Generală în oraşul natal. În anul 1990 a absolvit Colegiul „Mihai Cantacuzino” din oraş Sinaia. Din luna august 1990 s-a angajat la S.C. „MEFIN” S.A. Sinaia până la data de 02.03.1992, având funcţia de rectificator.

Această perioada a fost întreruptă pentru satisfacerea stagiului militar la Grupul de Pompieri al judeţului Braşov, Compania de Pompieri Predeal, respectiv 25 ianuarie 1991 – 25 ianuarie 1992.

În perioada 01.05.1992 – 28.12.1994 a fost angajat pe bază de contract - radiotelefonist la Compania de Pompieri Sinaia, din cadrul Grupului de Pompieri al judeţului Prahova,.

A absolvit Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti în luna decembrie 1995, iar cu data de 04.01.1996 i-a fost acordat gradul de sergent major şi chemat în cadrele active la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna.

De la încadrarea sa în corpul subofiţerilor a îndeplinit funcţii de: subofiţer operativ principal –prevenire; subofiţer tehnic principal – informare şi relaţii publice; subofiţer tehnic – logistică şi subofiţer operativ principal – Detaşamentul de Pompieri Sfântu Gheorghe. A fost înaintat în grade militare de la sergent major la încadrare până la plutonier adjutant.

În activitatea sa ca subofiţer pompier a fost apreciat pozitiv de către comandanţi şi şefi pentru cunoştinţele teoretice cât şi cele practice aplicate în îndeplinirea sarcinilor de serviciu şi a misiunilor la care a participat. A dovedit competenţă şi profesionalism, curaj şi răspundere în îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate, fiind înaintat în gradul următor înaintea expirării stagiului minim la 01.12.1998, respectiv 13.09.2008. În data de 12 octombrie 2011 este trecut direct în retragere ca urmare a clasării medicale.

După trecerea în rezervă a menţinut o permanentă legătură cu unitatea participând ca invitat la diferite manifestări organizate de unitate, cum ar fi: ZIUA POMPIERILOR, ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI, ZIUA UNITĂŢII etc.

Trecerea în nefiinţă a celui ce a fost plt. adj. în rezervă ROŞCULEŢ ILIE-ŞTEFAN subofiţer cu o înaltă competenţă profesională şi de o aleasă omenie, reprezintă o grea pierdere pentru personalul Inspectoratului de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna.

Dumnezeu l-a dorit în ceruri, să-i odihnească sufletul în pace şi linişte eternă.

Foştii colegi cu care a lucrat, întregul personal al Inspectoratului de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna şi toţi cei care l-au cunoscut nu-l vor uita niciodată şi-i aduc ultimul lor omagiu.

Suntem din tot sufletul alături de familia îndoliată, adresându-i sincere condoleanţe.

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.