Doi pompieri și-au pierdut viața în lupta cu focul

Miercuri, 26 Noiembrie 2014Telenești

Doi pompieri si au pierdut viata in lupta cu focul | imaginea 1 În dimineața zilei de miercuri, 26 noiembrie a.c., doi pompieri, angajați ai Secției Situații Excepționale Telenești din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale și-au pierdut viața în timpul lichidării unui incendiu, care a izbucnit într-un magazin din orașul Telenești.

Acționând la stingerea focului, plăci de beton au căzut peste ei, lasându-i fără suflare. Cei doi eroi, au fost tineri, extrem de tineri: unul dintre pompieri, Popa Nicolae Mihail, avea doar 21 de ani și era sergent al serviciului de salvare, iar colegul său, Șova Gheorghe Mihail, tot sergent al serviciului de salvare avea 24 de ani.

Toți angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale regretă decesul colegilor care pe parcursul misiunilor încredințate au făcut cinste Armei și au fost pompieri exemplari, și sunt alături, împărtășind durerea familiilor acestora.

Șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, colonel al serviciului de salvare, Mihail Harabagiu a transmis un mesaj de condoleanțe către rudele pompierilor plecați prea curând dintre noi, exprimându-și compasiunea și sincera părere de rău: *„Cei care au fost adevărați luptători cu situațiile excepționale au murit eroic, lasând în urmă din păcate părinți, prieteni și apropiați, alături de care vom fi noi toți. Le vom cinsti numele, care vor rămâne mereu în istoria serviciului“.

Toți pompierii Republicii Moldova sunt cuprinși de tristețe pentru camarazii lor, care au plecat în altă lume, dând dovadă de SACRIFICIU, CURAJ și DEVOTAMENT.

Incendiul s-a produs la ora 03.30 minute, în dimineața zilei de 26 noiembrie, pe strada Dacia numărul 7 din orașul Telenești.

Înmormântarea celor doi pompieri urmează să aibă loc la sfârșitul acestei săptămâni.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.