IN MEMORIAM: Colonel ® Abagiu Dumitru

Luni, 02 Februarie 2015Constanța

Col.(r) Abagiu Dumitru Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, a încetat din viaţă, cu puţin înainte de a împlini vârsta de 62 de ani, domnul colonel ® ABAGIU DUMITRU.

Născut la data de 14 februarie 1953 în localitatea Ion Corvin, judeţul Constanţa, într-o familie de oameni gospodari, în mijlocul căreia a fost înconjurat de multă dragoste şi de la care a primit o bună educaţie, moştenind nu numai cinstea şi omenia, dar şi respectul pentru muncă.

După terminarea şcolii elementare şi a liceului, se înscrie în anul 1971 la Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” – Sibiu, Arma Pompieri, iar în anul 1974, după absolvire, este numit în funcţia de locţiitor comandant de companie şi inspector II la Grupul de Pompieri al judeţului Argeş.

În calitate de ofiţer activ s-a remarcat prin pregătire, seriozitate şi simţ de răspundere, fiind permanent la înălţimea încrederii ce i s-a acordat în funcţiile pe care le-a ocupat. Ca urmare a fost numit comandant pluton II şi locţiilor comandant de companie la Grupul de Pompieri al municipiului Bucureşti (1976-1978), apoi locţiilor comandant companie şi comandant companie la Grupul de Pompieri al judeţului Constanţa (1978-1983).

Ulterior, în perioada 1983-1985 a studiat la Academia de Înalte Studii Militare, iar în urma rezultatelor foarte bune obţinute, este promovat în anul 1985 ca ofiţer principal I şi inspector II la Grupul de Pompieri al judeţului Constanţa şi în anul 1987 şef de stat major, funcţie pe care a deţinut-o până în anul 2001. Timp de trei ani, acesta a fost comandant al Brigăzii de Pompieri „Dobrogea” al judeţului Constanţa, iar din 2004, a ocupat funcția de adjunct al inspectorului şef, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, până în februarie 2008 când s-a pensionat.

Ca și comandant, și-a făcut cu cinste, pricepere şi devotament datoria şi a manifestat grijă faţă de subordonaţi. Nu se pot uita calităţile sale de militar şi nici calităţile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute şi spiritul de solidaritate faţă de cei cu care a lucrat.

Puterea de muncă, pregătirea profesională şi nu în ultimul rând diplomaţia sa au contribuit la mersul spre mai bine al instituţiei.

Despre domnul colonel ® ABAGIU DUMITRU ne vom aminti mereu că a fost cel mai tânăr ofițer din cadrul I.S.U. Constanța avansat la gradul de colonel, la doar 40 ani, dar și că este primul ofițer care a ocupat funcția de de adjunct al inspectorului şef, imediat după formarea I.S.U. Constanţa.


Pentru cei care l-au cunoscut şi doresc să-i aducă un omagiu, celui ce a fost un adevărat pompier profesionist, corpul neînsufleţit este depus la Capela Cimintirului municipal Constanţa, din strada Baba Novac, iar înmormântarea va avea loc în data de 03 februarie 2015, ora 11:00, la Cimintirul municipal Constanţa.

Cu profund respect, comanda inspectoratului şi cadrele I.S.U. Constanţa îi aduc un omagiu celui ce a fost col.® ABAGIU DUMITRU şi îi adresează familiei îndurerate sincere condoleanţe.

Să-i fie ţărâna uşoară şi amintirea veşnică! Dumnezeu să-l ierte!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.