IN MEMORIAM: Plutonier adjutant Fripis Daniel Marius

Sâmbătă, 29 August 2015Constanța

Sincere condoleante Sâmbătă, 29 august 2015, a încetat din viaţă, la vârsta de 42 de ani plutonier adjutant FRIPIS DANIEL MARIUS.

Născut la data de 09 mai 1973 în Constanţa, într-o familie de oameni gospodari, în mijlocul căreia a fost înconjurat de multă dragoste şi de la care a primit o bună educaţie, moştenind nu numai cinstea şi omenia, dar şi respectul pentru muncă.

Subofiţerul a fost încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa din anul 2006, din sursă externă, cu gradul de plutonier major, ocupând funcţia de comandant de echipaj în cadrul Detaşamentului de Pompieri Constanţa Oraş, funcţie pe care a deţinut-o până în prezent.

La data de 01 august 2013, plutonier major Fripis Daniel Marius a fost avansat, la termen, la gradul de plutonier adjutant.

Ca și comandant de echipaj și-a făcut cu cinste, pricepere şi devotament datoria şi a manifestat grijă faţă de colegii săi. Nu se pot uita calităţile sale de militar şi nici calităţile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute şi spiritul de solidaritate faţă de cei cu care a lucrat.

Puterea de muncă, pregătirea profesională şi nu în ultimul rând diplomaţia sa au contribuit la mersul bunul mers al intervenţiilor la care a participat de-a lungul carierei sale de pompier.

Cu profund respect, aducem omagiul nostru celui ce a fost plutonier adjutant Fripis Daniel Marius şi adresăm familiei îndurerate, sincere condoleanţe.

Gânduri la pierderea unui drag camarad!

Oficialii Ministerului Afacerilor Interne și-au arătat de asemenea regretul față de sfârșitul tragic al pompierului:

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea: “Am fost informat despre situaţia tragică în urma căreia un pompier a murit astăzi în misiune în Constanţa. Transmit condoleanţe familiei şi colegilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.

Suntem solidari şi vom da tot sprijinul nostru familiei îndurerate, la fel ca de fiecare dată când am avut astfel de tragedii, în care am pierdut poliţişti sau militari în misiune, în timp ce îşi făceau datoria”.

Dr. Raed Arafat - Secretar de Stat şi Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: ”Am primit cu tristețe vestea pierderii colegului nostru, Marius Daniel Fripis, pompier militar în cadrul ISU Dobrogea. Gândurile mele se îndreaptă către familia îndoliată, căreia îi transmit cu prețuire condoleanțe pentru pierderea suferită.

În astfel de momente mă gândesc și la a doua familie, cea formată din colegii pompieri, și știu cât de dureros e să conduci un camarad pe ultimul drum. Sunt alături de echipa ISU Dobrogea în aceste momente grele!

Sunt recunoscător tuturor colegilor pompieri care își riscă zi de zi viața pentru a salva vieți. Sunt mândru să vă fiu coleg!”

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.