POMPIERII MILITARI DAU ONORUL SUBLOCOTENENTULUI (pm) MARIUS DANIEL FRIPIS

Marți, 01 Septembrie 2015București

Plt.adj. Marius Daniel Fripis Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă aduce un ultim omagiu colegului – sublocotenent post-mortem Marius Daniel FRIPIS din cadrul Detaşamentului de Pompieri Constanţa Oraş al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, plecat dintre noi mult prea devreme, în timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu izbucnit într-o locuinţă din municipiul Constanţa.

Marți, 01 septembrie a.c., pompierii militari îşi conduc pe ultimul drum eroul, sublocotenent post-mortem Marius Daniel FRIPIS, decedat la datorie sâmbătă, 29 august a.c. Alături de familia îndoliată, de colegii îndureraţi şi alte persoane care au dorit să îi aducă un ultim omagiu eroului pompier, salvatorii constănţeni organizează un ceremonial militar şi religios de cinstire a celui care le-a fost camarad şi frate de Armă, dar care a părăsit, această lume, fulgerător.

La ora 13.00, pentru pompierii români, timpul se va opri în loc, preţ de un minut. Puţin pentru o viaţă, dar o eternitate pentru recunoştinţa ce o purtăm colegilor noştri decedaţi la datorie.

Pentru profesionalismul şi devotamentul de care a dat dovadă salvatorul de vieţi în numeroasele intervenţii pe care le-a gestionat, pe platourile fiecărei subunităţi de pompieri din ţară a fost ţinut un moment de reculegere, timp în care semnalele luminoase şi sirenele autospecialelor de intervenţie i-au dat onorul fostului comandant de echipaj.

Ieri, din ordinul viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne GABRIEL OPREA, eroul pompier a fost avansat, post-mortem, la gradul de sublocotenent, şi tot la propunerea acestuia, Preşedintele României a semnat decretul de acordare a Ordinului Bărbăţie şi Credinţă în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

De asemenea, din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Detaşamentul de Pompieri Constanţa - Oraş îi va purta numele, păstrând peste timp, amintirea vie a celui care a fost pompierul salvator Marius Daniel FRIPIS.

###***###

Sunt întâmplări ale destinului care ne aduc în împrejurări ce ne pun la grea încercare, aşa cum este şi durerosul moment al despărţirii de bunul nostru coleg, chemat la doar 42 de ani, spre o lume mai dreaptă şi mai bună.

În cei nouă ani de carieră ca pompier salvator, Marius Daniel FRIPIS a participat la numeroase intervenţii, aflându-se permanent la datorie, oferindu-ne tuturor un exemplu de curaj, profesionalism şi dăruire, dovedite în misiuni, cărora li s-a dedicat trup şi suflet.

Înfruntând natura dezlănţuită, luptând cu focul ori răzbind prin gerul năpraznic şi nămeţii iernii pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă, el a dovedit o comportare exemplară, demnă de un adevărat pompier salvator.

Marius Daniel FRIPIS este şi va rămâne mereu alături de noi, colegii lui, cu sufletul său mare şi bun, cu amintirea unui om vrednic, priceput şi capabil.

Să ne rugăm pentru el şi să-l cinstim, cu demnitate şi onoare.

Rămas bun… vei rămâne mereu în sufletele noastre!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.