Szabi - îngerul salvator plecat mult prea devreme dintre noi

Sâmbătă, 12 Martie 2016Mureș
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Szasz Robert Szabolcs Un înger salvator ne-a părăsit din nou. 33 de ani. Vârsta la care ar fi trebuit să fie în plină forță, pentru Szabi a fost doar vârsta la care drumul lui în viață s-a frânt brutal.

Szasz Robert Szabolcs unul dintre cei mai buni și dedicați voluntari ai SMURD Târgu Mureș a plecat dintre noi spre o lume mai bună, la vârsta de doar 33 de ani.

Szabi, așa cum îi spuneau prietenii și colegii din cadrul SMURD, a fost OMUL care de copil și-a dorit să salveze vieți. La 14 ani a bătut pentru prima dată la ușa SMURD, ținându-se scai de salvatori și de doctorul Raed Arafat. Colegii își amintesc că deși era respins datorită vârstei fragede, Szabi se întorcea mereu și mereu cu aceeași dorință: voia să salveze vieți.

Tânărul și-a urmat visul cu tenacitate. N-a mai plecat de lângă SMURD devenind voluntar. A studiat și a devenit asistent medical. S-a dedicat total acestei nobile meserii de a salva vieți. A trăit, a simțit și s-a împlinit redând șansa la viață altor oameni.

Szabi   ingerul salvator plecat mult prea devreme dintre noi | imaginea 2 Un tânăr frumos cu un suflet nobil. Doi ochi mari, albaștri, încrezători, ca seninul Cerului spre care s-a ridicat fulgerător. Un suflet bun, altruist, un coleg și un prieten de nădejde, unul din oamenii deoesbiți care, prin abnegație, curaj și devotament, au contribuit la ceea ce este azi, SMURD.

În seara zilei de vineri, 11 martie a.c., Szabi a suferit un stop cardiac. Colegii de la SAJ, SMURD și UPU Târgu Mureș au încercat cu disperare să îl readucă la viață. A fost resuscitat de mai multe ori la rând, minute în șir. Minute grele. Din nefericire, tânărul salvator nu a mai putut fi salvat. Misiunea lui, printre noi a încetat fulgerător.

Durerea sfâșie inimile colegilor lui. Vocea le tremură și lacrimile le scaldă obrajii. Nu le vine să creadă. Se întreabă de ce… De ce el? De ce atât de tânăr? De ce cel care salvează vieți nu a putut fi salvat?

Dumnezeu să îi așeze sufletul nobil, într-o lume mai bună!

Dormi în pace “kicsi Szabi”! Vei rămâne mereu în sufletele noastre!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.