Zi de doliu național în Republica Moldova în memoria Salvatorilor Români

Vineri, 03 Iunie 2016

Zi de doliu national in Republica Moldova in memoria Salvatorilor Romani | imaginea 1 Astăzi, trei iunie 2016, este declarată zi de doliu național, în urma tragediei aviatice de ieri, în care și-au pierdut viața patru membri ai echipajului SMURD România. Toate drapelele vor fi coborîte în bernă.

Mai mult, în incinta bisericii din strada Gh. Asachi 69, se ține o slujbă de pomenire în memoria colegilor români. În jurul orei 11:00, conducerea Serviciului Situații Excepționale va depune flori la Ambasada României în Republica Moldova și la Consulatul României de la Bălți. Mai mult, la ora 12:00, în toată țara, în cadrul detașamentelor de pompieri și salvatori se vor auzi sirenele autospecialelor, astfel salvatorii moldoveni vor ține un minut de reculegere pentru cei care au căzut la datorie.

Aceleași sirene se vor auzi și lîngă locul producerii accidentului aviatic. Serviciul PC SE îți exprimă încă o dată regretul pentru această tragedie, venind cu condoleanțe pentru rudele și prietenii tuturor celor patru membri ai echipajului aerian SMURD.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.