In memoriam: Maior Băcănaru Ionuț Cristian

Duminică, 09 Decembrie 2018Vâlcea

Mr. Băcănaru Ionuț Cristian S-a mai stins un pompier… Când am publicat primul anunț de deces mi-am dorit ca rubrica aceasta să rămână goală. Din nefericire, de prea de multe ori, rubrica aceasta nu e goală.

Azi… Maior Băcănaru Ionuț Cristian. 40 de ani. Împuternicit șef Centru Operațional la ISU Vâlcea. Tânăr. În floarea vârstei. Firul vieții sale a fost curmat brusc de un infarct. Colegii săi ne-au anunțat răvășiți de durere. Sunt momentele când ei, bărbații puternici, plâng precum copiii. Sfâșiați de durere și teamă.

Momente cumplite pentru Arma Pomierilor. Fiecare pierdere, e durere, e groază. Sunt momentele în care ei realizează că fiecare din ei poate fi următorul. Că moartea nu alege. Dar sunt salvatori. Se sting precum stelele căzătoare. Rămân emoție și lumină în inimile celor cărora le-au redat viața, speranța la viață. Rămân o amintire caldă în sufletul celor care i-au cunoscut.

Moartea unui pompier, mai ales la vârstă atât de tânără arată că deseori, pompierul uită de el pentru a putea face față meseriei sale. Meserie ce este un mod de viață. Stresant și periculos, dar, totuși, cu valoare de vocație, de menire.

Pios omagiu, o lacrimă și o rugăciune! Marea familie a pomierilor a mai pierdut un frate… Dumnezeu să îl ierte și să-l odihnească, iar familiei și colegilor să le dea mângâiere și alinare!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.