Glorie eternă eroilor pompierilor!

Miercuri, 29 Mai 2019Buzau
Sursa Foto: ISU Buzau

Glorie eterna eroilor pompierilor | imaginea 1 Acum 15 ani se scria una din cele mai triste pagini din istoria salvatorilor, zi în care șapte pompieri buzoieni au făcut dovada curajului şi devotamentului suprem. Nimic nu este mai dificil decât să vezi cum viața este curmată brusc, iar în urmă rămâne doar durere și regret.

În semn de cinstire și prețuire a memoriei celor șapte eroi pompieri s-a adus un omagiu, la monumentul din Mihăilești, în timp ce pe platourile fiecărei subunităţi de pompieri din județ a fost ţinut un moment de reculegere pentru cei care au fost:

Maior post mortem MIHALACHE Doru, sublocotenent post mortem NECULA Romeo, sublocotenent post mortem MANTA Valentin Cezar, sublocotenent post mortem JIANU Nicolae, sublocotenent post mortem STAN Silviu, sublocotenent post mortem MEDELEANU Georgian, sublocotenent post mortem OPREA Florentin Valentin.

Ei sunt eroii pompieri pentru care datoria și viața semenilor a fost mai presus de propria viață.

Au fost răniţi la Mihăileşti:

  • Plutonier adjutant șef Vasilescu Constantin
  • Soldat Marian Ilie Simi
  • Soldat Romeo Baciu
  • Soldat Sorin Tecșan
  • Soldat Ramon Pătraşcu

În data de 24 mai 2004, la ora 4:57 un autotren, încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu, s-a răsturnat pe DN 2 E 85, în apropierea localităţii Mihăileşti, la 32 de kilometri de Buzău. Două autospeciale ale unităţii de pompieri din Buzău au fost trimise la intervenţie, acestea ajungând în 20 de minute la locul indicat. După 50 de minute, la ora 5:47, are loc prima explozie, în cabina camionului. Doua minute mai târziu, la ora 5:49, are loc cea de-a doua explozie, care ucide 18 oameni, printre care 7 pompieri sosiţi să stingă incendiul şi alte 13 persoane sunt rănite grav.

Dumnezeu să îi odihnească! Nu vă vom uita niciodată!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.