In memoriam erou-martir Cpt. Dumitru Croitoru!

Marți, 24 Decembrie 2019Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

In memoriam erou martir Cpt  Dumitru Croitoru | imaginea 1 Joi, 19 decembrie, a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a avut loc ceremonialul militar-religios, de cinstire a memoriei eroul-martir pompier, căzut la datorie la Revoluția din Decembrie 1989, erou al cărui nume este purtat cu mândrie de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu și este rostit de fiecare pompier atunci când vorbește despre instituția pe care o reprezintă.

La acest ceremonial au adus un pios omagiu şi recunoştinţă eroului-martir cpt. Dumitru Croitoru, prin depunerea de coroane şi jerbe de flori la troița ridicată în cinstirea memoriei acestuia, reprezentanți ai Primăriei municipiului Sibiu, reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu, reprezentanți ai Academiei Forțelor Terestre Sibiu, alături de comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență ” Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu și familia eroului martir.

Totodată, în semn de respect, domnul inspector șef, Colonel Laurențiu Cosmin Balcu, a acordat placheta de onoare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, plutonierului adjutant Croitoru Tiberius, fiul eroului martir.

Curajul şi devotamentul eroilor nu va fi uitat niciodată de către pompierii sibieni, care, în urmă cu 30 de ani, și-au pierdut un bun camarad.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.