In memoriam Plutonier major Albu Nicolae!

Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

In memoriam Plutonier major Albu Nicolae | imaginea 1 Marţi, 21 ianuarie, a.c., se împlinesc 5 ani de cand colegii și-au luat ramas bun de la plutonierul major ALBU NICOLAE. Cadrele Detasamentului 1 de Pompieri Braşov au fost la mormântul lui pentru a aprinde o lumânare şi pentru a-şi aduce aminte de colegul lor, de momentele frumoase petrecute împreunaă, de misiunile la care au participat, dar şi de momentele haioase şi de farmecul glumelor lui.

Plutonierul major ALBU NICOLAE s-a născut la data de 15 iulie 1982, în localitatea Pătârlagele, judeţul Buzău, fiind fiul lui Ion şi al Marcelei. A copilărit în localitatea natală unde a urmat şi Şcoala Generală, iar din anul 1998 a urmat Liceul teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele pe care l-a absolvit cu diplomă de bacalaureat. După absolvirea liceului, în anul 2002, a fost încorporat la U.M. 01458 Bârlad, unde a efectuat stagiul militar.

Fiind atras de activitatea desfăşurată de către pompierii militari, în anul 2006, în urma promovării concursului de încadrare, a fost chemat în cadrele active la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Braşov - Detaşamentului 1 de Pompieri Braşov, unde a fost numit în funcţia de subofiţer operativ principal. În anul 2009 a absolvit cu rezultate foarte bune cursul de acordare a primului ajutor calificat şi descarcerare SMURD, organizat la „Centrul Naţional de Formare Formatori în Asistenţă Medicală de Urgenţă şi Descarcerare” Târgu Mureş.

În întreaga carieră militară s-a implicat cu interes în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi perfecţionarea pregătirii militare şi de specialitate. A participat la numeroase intervenţii şi misiuni unde s-a remarcat prin competenţă şi profesionalism, stăpânire de sine, curaj şi preocupare pentru binele şi siguranţa semenilor, aducându-şi contribuţia remarcabilă la salvarea vieţii oamenilor şi a animalelor, fiind printre primii temerari care s-au implicat din proprie iniţiativă în salvarea animalelor, de referinţă fiind intervenţia pentru salvarea unei pisicuţe blocate între zidurile unei clădiri.

In memoriam Plutonier major Albu Nicolae | imaginea 2

Datorită calităţilor şi pentru aprecierea rezultatelor sale în timpul serviciului a fost recompensat în fiecare an cu citări prin ordinul de zi pe unitate, felicitări şi mulţumiri, iar cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în anul 2014 a fost avansat în grad înainte de termen.

Plutonierul major ALBU NICOLAE a fost un militar foarte bine pregătit, un specialist în domeniul de activitate în care a activat, care a dovedit că poate îndeplini în foarte bune condiţii sarcinile şi atribuţiile care i-au fost repartizate. A împărtăşit în permanenţă experienţa de muncă şi viaţă, fiind apropiat faţă de şefii şi colegii de serviciu, la bine şi la rău, atât la serviciu, cât şi în viaţa de toate zilele, dovedind un accentuat spirit de echipă, de corp comun alături de colegii de Armă.

Ca militar, a fost preocupat permanent să respecte prevederile ordinelor şi regulamentelor în vigoare, să execute întocmai ordinele primite, să îi respecte pe comandanţi şi pe colegi. A avut în permanenţă o grijă deosebită faţă de ţinuta militară pe care a purtat-o în permanenţă cu mult drag şi respect. Plutonierul major ALBU NICOLAE nu a fost numai un militar desăvârşit, ci a fost şi un om respectat în societate, fiu, soţ şi tată care şi-a iubit şi respectat familia, pe care a ajutat-o şi a ocrotit-o în permanenţă.

Toţi cei care l-au cunoscut şi l-au apreciat ştiu că era o persoană pe care te puteai baza în orice situaţie, gata oricând să dea o mână de ajutor sau o vorbă bună şi care se implica necondiţionat în rezolvarea nu numai a problemelor personale, dar şi în cele ale celor din jurul său.

ALBU NICOLAE va rămâne veşnic în inima şi amintirea colegilor aşa cum l-au cunoscut, un om şi un militar şi, nu în ultimul rând, un salvator deosebit.

Dumnezeu sa-l odihnească!

In memoriam Plutonier major Albu Nicolae | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.