In memoriam Maior post mortem Mihalache Liviu!

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

In memoriam Maior post mortem Mihalache Liviu | imaginea 1 Ziua Pompierilor din România oferă prilejul onorării devotamentului, curajului şi spiritului de sacrificiu al eroilor pompieri căzuți la datorie.

A devenit o tradiţie pentru cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea ca, în fiecare an, în preajma acestei aniversări, să aducă un pios omagiu pompierului vrâncean, Maior post mortem Mihalache Liviu, căzut la datorie într-o misiune de stingere a unui incendiu în data de 10 februarie 2000.

Marţi, 15 septembrie, este ziua în care creştinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sf. Ierarh Iosif cel Nou, de la Partoş, cunoscut drept protectorul şi ocrotitorul pompierilor din întreaga ţară. În semn de respect și prețuire, pompierii vrânceni au organizat o ceremonie comemorativă şi au depus coroane la mormântul eroului pompier.


Căpitanul Liviu Mihalache, locţiitorul comandantului Detaşamentului de Pompieri Focşani, avea în spate experienţa a 12 ani de serviciu în slujba cetăţenilor, când a păşit în lumea de dincolo în urma unui incendiu produs la subsolul unui bloc de pe strada Mare a Unirii din Municipiul Focşani. Căpitanul a fost avansat post-mortem la gradul de maior. Chiar şi peste ani, amintirea sa rămâne vie în memoria celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

In memoriam Maior post mortem Mihalache Liviu | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.