In memoriam Locotenent-colonel (r) Ionescu Ion!

Sâmbătă, 03 Octombrie 2020Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

In memoriam Locotenent colonel  r  Ionescu Ion | imaginea 1 28 de ani, 8 luni și 8 zile în slujba Patriei! Rămas bun, domnule Lt.-col. (r) Ionescu Ion!

Născut la data de 10 octombrie 1956 în localitatea Vadu-Moldovei din județul Suceava, locotenent-colonelul (r.) Ion IONESCU a urmat cursurile Şcolii Generale din comuna natală până în anul 1971, apoi pe cele ale Liceului Agroindustrial din orașul Fălticeni, pe care le-a absolvit în 1975, cu diplomă de bacalaureat.

Ulterior a urmat cursurile Școlii Militare de Ofițeri Pompieri București, pe care a absolvit-o cu rezultate foarte bune în 1979, fiind repartizat la Grupul de Pompieri Petrodava al județului Neamț, unde a ocupat funcția de locțiitor comandant de companie până în anul 1986, când a devenit comandantul Companiei de Pompieri Piatra Neamț, funcție pe care avea să o dețină până în 1994.

În anul 1997 a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București. Începând din anul 1994, până în anul 2000 a fost inspector de prevenire în cadrul Inspecției de prevenire, moment în care a revenit în funcția de comandant al Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț, până la data 31.10.2004, când a fost trecut în rezervă, cu drept de pensie.

Evoluția în cariera militară a fost susținută de seriozitate și profesionalism, fiind recompensat în repetate rânduri, fiindu-i conferite următoarele ordine și semne onorifice: Ordinul Meritul Militar clasa a III-a în anul 1995, Ordinul Meritul Militar clasa a II-a în anul 1999 și semnul onorific În serviciul patriei pentru ofițeri pentru 25 de ani de activitate în anul 2004.

A fost un ofițer foarte bine pregătit, cu bogate cunoștințe de specialitate și militare, obiectiv și corect, preocupat de rezolvarea la timp a atribuțiilor de serviciu. A fost loial unității, respectuos și disciplinat. Calitățile sale l-au făcut să fie apreciat de comandanți, dovadă fiind cei 12 ani în care a avut ca sarcină conducerea celei mai complexe subunități de pompieri din județul Neamț. Dedicat trup și suflet meseriei, a reușit să insufle subordonaților săi dragostea față de profesia de pompier, primind în schimb, din partea acestora, respectul pentru felul său de a fi: un om bun, cu o inimă mare.

Joi, 1 octombrie a.c., s-au despărţit de el cadrele active ale ISU Neamț și cadrele militare în rezervă, de cel care le-a fost comandant, coleg, prieten, şi au făcut-o cu regretul că nu au apucat să-i mai spună măcar încă o dată cât l-au respectat. Rămas bun, domnule colonel! Veți rămâne veșnic în memoria și în inima noastră! Sincere condoleanțe familiei îndurerate. DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.