Omul Sfântului Iosif, Părintele Varlaam, s-a născut în veșnicie!

Marți, 03 Noiembrie 2020Timiș
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Omul Sfantului Iosif  Parintele Varlaam   s a nascut in vesnicie | imaginea 1 Azi scriu cu lacrimi despre un om minunat care ne-a șters întotdeauna lacrimile și care neîncetat s-a rugat pentru noi și ne-a îmbărbătat. Un suflet minunat, ales de Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, Ocrotitorul Pompierilor din România, să-i fie pază tezaurului de credință lăsat în Sfânta Mănăstire Partoș și gazdă bună pentru sufletele ostenite ce poposeau în Casa Sfântului.

L-am cunoscut la începuturile revistei, în Casa Sfântului Iosif, unde căutam să iau binecuvântare pentru activitățile noastre. Într-o zi, Sfântul a rânduit să ne cunoaștem. Mi-a intrat în suflet, cu o îmbrățișare puternică și caldă, adică pâinea și sarea cu care era întâmpinat fiecare om ce trecea pragul mănăstirii. Nu l-am văzut niciodată supărat. Nu l-am văzut niciodată prea obosit să nu mângâie sau prea ocupat să nu spună o vorbă de încurajare sau o rugăciune.

De fiecare dată când Arma Pompierilor trecea printr-o intervenție grea, Padre, era alături de noi cu rugăciunea. Ori de câte ori un pompier era bolnav sau se stingea, Padre era acolo cu rugăciunea sa fierbinte.

De azi, Padre se va ruga pentru noi din Ceruri. Inima sa pământească a renăscut în Lumină, în brațele Sfântului său drag și a Tatălui Ceresc.

Drum lin printre îngeri, suflet și prieten drag, om minunat aducător de speranță și bucurie! Acoperă-ne cu rugăciunile tale și ocrotește-ne! Sfăntul Iosif pe care l-ai iubit atât de mult să îți fie călăuză spre Dumnezeu Tatăl! Iartă-ne, tu pe noi, că te-am ostenit deseori, adăpându-ne cu nesaț sufletele din dragostea, lumina și grija ta! Te vom iubi mereu!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.