In memoriam Colonel ® Tatu Dumitru!

Joi, 11 Februarie 2021Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

In memoriam Colonel  r  Tatu Dumitru | imaginea 1 Cu profundă tristețe și nemărginit regret, pompierii sibieni au aflat de trecerea la cele veșnice, miercuri, 10 februarie a.c., a fostului camarad de arme și comandant al Grupului de Pompieri ”Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, Col. ® TATU DUMITRU!

Domnul colonel ® TATU Dumitru s-a născut în 17 mai 1949 la Sângătin, județul Sibiu.

Dragostea pentru Arma Pompieri a deprins-o încă din tinerețe, când a urmat Școala Superioară de Ofițeri ”Nicolae Bălcescu” Sibiu – specialitatea ”Pompieri”, pe care a absolvit-o cu succes în anul 1970. În același an s-a alăturat pompierilor sibieni în funcția de comandant secție al Grupului de Pompieri ”Căpitan Dumitru Croitoru” Sibiu, urmând apoi îndeplinirea următoarelor funcții:

  • În perioada 1973-1974 - comandant Pluton;
  • În perioada 1975-1979 - locțiitor Companie I;
  • În perioada 1979-1984 - Inspector principal în cadrul Inspecţiei de Prevenire;
  • În perioada 1984-1992 - locțiitor Șef Inspecție de Prevenire.

Dorința sa constantă de progres și cunoaștere a condus la numirea acestuia în fruntea Grupului de Pompieri ”Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în perioada 15.07.1992 - 30.11.2001.

În poziția sa de comandant a adus o contribuție imensă la evoluția și dezvoltarea Grupului de Pompieri Sibiu, printre cele mai mari realizări fiind constituirea în anul 1993 în cadrul instituției a Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD).

Reprezentanţii ISU Sibiu îşi exprimă întreaga compasiune și adresează sincere condoleanțe familiei îndurerate! Cu respect, colectivul ISU Sibiu!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.